Lerántjuk a leplet: Mit tud a Google Nest

A google Nest eszközei könnyebbé tehetik a mindennapokat, produktivitással és kényelemmel gyarapíthatják napi rutinunk, időt spórolhatnak meg olyan dolgokkal mint: média lejátszás, napi feladatok rendszerezése vagy otthonunk irányítása. Mindehhez csak a hangunk szükséges. Média lehetőségek Voice Match — Kapcsold össze a Google fiókodat az eszközzel és a hangod felismerésre kerül, így személyre szabott információval fog reagálniBővebben: “Lerántjuk a leplet: Mit tud a Google Nest”

Apple HomePod-ok

Az apple asszisztensének szerepe egy okos otthonban Az apple a három fő (apple, google, amazon) gyártó közül a legkésőbb szállt be az okos hangszóró üzletbe. A gyártó 2017 nyarán, a WWDC konferencián mutatta meg a nyilvánosságnak első hangszóróját, a HomePod-ot. A termék fizikai valójában csak a következő év elején, 2018 februárjában vált kaphatóvá, silver (ezüst)Bővebben: “Apple HomePod-ok”

Amazon Echo termékek

Amazon Alexa szerepe egy okos otthonban Az Amazon volt az első ezen a piacon, tulajdonképpen ők hozták létre a kategóriát, hiszen 2014 őszén mutatták be az első generációs Amazon Echo okos hangszórót. Ez kezdetben kettő termék volt, az Echo és Echo Dot. Előbbi a “normál” zenehallgatásra is alkalmas, utóbbi pedig egy kis méretű, szinte csakBővebben: “Amazon Echo termékek”

Google Nest termékek

A Google asszisztensének szerepe egy okos otthonban A google 2016 októberében rántotta le a leplet az új termékéről, a Google Home-ról. Egy évre rá, a termék sikerességét övezve, bemutatta a hangszórója két termékkel kiegészült palettáját. Érkezett a Google Home mini és Google Home max, a nevükből egyenesen következik hogy előbbi egy kisebb, utóbbi pedig egyBővebben: “Google Nest termékek”

Okos otthon platform-ok

Korábbi cikkünkben már tettünk említést a smart home platformokról. Ebben a bejegyzésben részletesebben szemügyre vesszük őket. Három fő vezető rendszert különböztethetünk meg: Apple HomeKit, Amazon Alexa és Google Home. Természetesen mindhárom gyártó/fejlesztő elkészítette a platform-hoz tartozó hub alkalmazását (melyeknek létezik okos telefonra illetve tablet-re szánt verziója is), ahol egyszerűen, könnyedén irányíthatjuk az összes rendszerbe kapcsoltBővebben: “Okos otthon platform-ok”

Digitális asszisztensek

Digitális asszisztensek az otthonainkban Az okos otthonunk különböző eszközeit mind-mind tudjuk okos telefonunkra vagy táblagépünkre telepített gyártói alkalmazással irányítani. Ezt komfortosabbá tehetjük, ha központosított alkalmazásba integráljuk minden gyártó, minden termékét, így az alapvető vezérlés egy helyen lesz megtalálható. Ezt lehetséges a piacon lévő három fő digitális asszisztens “hub” alkalmazásán (Amazon Alexa, Google Home, Apple Home)Bővebben: “Digitális asszisztensek”

Intelligens otthon?!

Mi is az okos otthon? Az okos eszközök gyökereiben változtatták meg a különböző elektronikai eszközeink használati módját. Gondoljunk csak a telefonra, ami 12-13 évvel ezelőtt egészen más formát öltött és olyan funkcionalitásokkal rendelkezett, amiket ma már csak az “alap” tulajdonságokként emlegetünk. Az elmúlt évtized magával hozott új információtechnológiai (IT) eszközöket, mint például a tablet vagyBővebben: “Intelligens otthon?!”


Kövess minket!

Legyél up-to-date, iratkozz fel, hogy mindig értesülj a friss tartalmakról

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el